Wattbutikken-ambassadør Sindre Haugsvær med 8. plass sammenlagt i Tour of China

Hei alle sammen,

Vi fikk en hyggelig epost her om dagen fra vår ambassadør Sindre Haugsvær med knallgode resultater i Tour of China. Selv om Sindre nylig gjorde sitt beste UCI-resultat noen sinne hviler han absolutt ikke på laurbærene! Les mer under.

Sterke prestasjoner i den fjerne østen med nytt lag

Etter en sterk sesong med svenske Ryska Posten SK forlenger Sindre sesongen hos canadiske H&R Block Pro Cycling Team. Med to sterke tempoetapper under Tour of China sikret 24-åringen seg en 8. plass sammenlagt i Tour of China. Dette var kun 48 sekunder bak seierherren Alejandro Manuel Marque fra Sporting Clube de Portugal/Tavira. Sindre sier selv han er storfornøyd med egen prestasjon, i en konkurranse der han hovedsakelig jobbet for laget. Dette er med andre ord en knallsterk debut for det canadiske laget i de sorte og grønne draktene. Denne plasseringen kommer i kjølvannet av den sterke andreplassen i UCI-rittet Hansa Bygg Kalmar GP tidligere denne sesongen, som er hans beste resultat i UCI så langt. Dette er sannsynlig vis den beste prestasjonen gjort med en 4iiii Precision wattmåler levert av oss, selv om Sindre er hemmelighetsfull rundt egne watt-tall.

To topp ti plasseringer underveis

Etapperittet i Kina inneholdt både prolog og én tempoetappe. Dette utnyttet selvfølgelig den temposterke Oslo-gutten i kampen om å sikre seg den sterke sammenlagtplasseringen. Etter topp-ti-plassering i begge disse to forsto Haugsvær at det hadde åpnet seg en mulighet for en god plassering i sammendraget og smalt til i kjent stil. Som nevnt kjørte i hovedsak Sindre for laget, men ble til slutt best av gutta fra H&R Block, 12 sekunder foran lagkameraten Luke Mudgway fra New Zealand. Bildet under er av Sindre som får en dose velfortjent medieoppmerksomhet.

Fortsettelse i Kazakstan

Etter Tour of China satte Sindre seg på flyet til Kazakstan og todagersrittet Tour of Almaty, der han fikk måle krefter mot gutta fra selveste Astana Pro Team. Med profflag fra øverste nivå på startlista, under sportsdirektør Aleksandr Vinokurov, er det naturlig vis vanskeligere å hevde seg i toppen. Seieren kom ikke overraskende til Astana og deres mann Davide Villella. Et annet kjent fjes var å se på 4. plass, nemlig Luis Léon Sánchez, også fra Astana.

Neste stopp: tilbake til Kina og Tour of Fuzhou

Etter suksessen i Tour of China sier Sindre han ser frem til å vende tilbake til folkerepublikken Kina der Tour of Fuzhou står på programmet. Selv med tydelige sår på høyre kne etter en velt tidligere i år har Sindre både et bredt smil om munnen, brillene på utsiden av hjelmstroppen og et «slammed» styrestem.

Vi ønsker Sindre lykke til videre i sesongen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *