Trenger man egentlig wattmåler i begge sider?

Wattbutikken - Favero Assioma in action

Lesetid: 2 minutter

Enkel eller dobbel måler

Hei alle sammen,

I dag gir vi deg vår 100% ærlige vurdering, som svar på spørsmålet alle stiller!

Vi får for tiden mange henvendelser, der mange lurer på om de virkelig trenger måling i begge sider. Vi setter pris på det store engasjementet rundt watt og lager like gjerne et innlegg der vi gir deg litt mer innsikt i temaet.

Spørsmålet alle stiller

Trenger jeg wattmåling i begge sider? Eller holder det med én?

Vi stilte selv dette spørsmålet til vår ambassadør og proffsyklist Sindre Bjerkestrand Haugsvær for en tid tilbake og fikk dette svaret: «Nei», som er helt samsvar med vår egen vurdering. Venstre-måler er godt nok til alle nivåer og gir gode, pålitelig og nøyaktige målinger. Som vi ofte sier til mange av våre fornøyde kunder: Team Sky syklet i mange år med måling på kun venstre side og dominerte verdens største årlige idrettsarrangement.

Men likevel; man alltids stille seg det samme spørsmålet om alt av utstyr. Trenger man egentlig det dyre Campagnolo-settet? Eller de flotte karbonhjulene?

Egne erfaringer tilsier at de fleste økter ender opp med 51-52% watt i høyre og 48-49% watt i venstre pedal. Sånn cirka. Dette vil utgjøre omtrent 2-3% forskjell, som er den samme forskjellen man kan forvente av to ulike målere. Forskjellen mellom høyre og venstre, er helt individuell og med wattmåler på begge sider eliminerer man denne usikkerheten. Dersom man skulle ha en stor ubalanse er det derimot lite man får gjort. Det er nok ikke så enkelt som at man bare kan «tråkke hardere med venstre» for å oppnå balanse. Og naturlig vis; det finnes spesialtilfeller der det kan være lurt å måle forskjellen mellom høyre og venstre, som ved en skade.

Alt dette bringer oss videre til vår vurdering av om man trenger en måler i begge sider. Sjekk gjerne vår komplette guide til Assiome wattpedaler her.

Vår vurdering

  • Måling i kun venstre gir gode, pålitelig og nøyaktige målinger. De oppnår det viktigste, nemlig å gi et estimat av watt som er konsistent fra økt til økt slik at man kan måle fremgang.
  • Ønsker du å investere litt mer penger i økt nøyaktighet, på ca. 2-3%, så går for måling i begge pedaler. I tillegg kan det finnes spesialtilfeller der måling i begge sider er fordelaktig.

Med det håper du har fått litt mer innsikt i watt-verdenen og takker for at du stoppet innom wattbutikken.no.

Ta gjerne kontakt i kontaktskjemaet her eller på post@wattbutikken.no dersom du har spørsmål.

Gå gjensyn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *